Friday, January 30, 2009

Are You Smarter Than an 80 Year Old?

1. The United States of America has what form of governmental system:

a. Democracy
b. Capitalist
c. Representative Republic
d. Socialist Oligarchy

2. Which president served the shortest term in office:

a. Abraham Lincoln
b. William Henry Harrison
c. John F. Kennedy
d. Gerald R. Ford

3. Who was president when the 1929 Market Crash occurred

a. Herbert Hoover
b. Woodrow Wilson
c. Calvin Coolidge
d. Franklin D. Roosevelt

4. Which organization is NOT managed by the U.S. Government:

a. AmTrak
b. USPS - United States Postal Service
c. NOAA - National Oceanographic and Atmospheric Administration
d. American Cancer Society

5. What famous person tried to save the life of an assassinated president:

a. Benjamin Franklin
b. Thomas Edison
c. Alexander Graham Bell
d. Thomas Watson Sr.

6.  What president did the above person try to save the life of:

a. James Buchanan
b. James A. Garfield
c. Abraham Lincoln
d. John F. Kennedy

7. United States monetary currency was no longer backed by the "Gold Standard" as the result of what historic event:

a. The Davos Accord
b. The G8 Summit
c. The Bretton-Woods Agreements
d. The Great Depression

8. Franklin D. Roosevelt proposed which famous campaign:

a. The Great Idea
b. The New World Order
c. The Fair Deal
d. The New Deal

9. Harry Truman proposed which famouse campaign:

a. The Great Idea
b. The New World Order
c. The Fair Deal
d. The New Deal

10. Which president spoke the following quote: "I like to believe that people in the long run are going to do more to promote peace than our governments.  Indeed, I think that people want peace so much that one of these days governments had better get out of the way and let them have it."

a. Thomas Jefferson
b. Lyndon Johnson
c. Abraham Lincoln
d. Dwight D. Eisenhower

Answers are below...
















1. C
2. B
3. C
4. D
5. C
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D
Post a Comment